Om mig

”Så nöjd med din coachning. Du är pedagogisk och tydlig. Det är lätt att förstå vad man ska ändra och varför.”
Elli, aspirerande författare

Helena gjorde under för Skuggvinter i slutredigeringsfasen. Hon är professionell och ärlig, med vass blick för detaljer, och stor lyhördhet för texten i sin helhet. Jag använder henne redan till nästa manus. Rekommenderas!
Louise Baumgärtner, författare, Skuggvinter (2017)

”När jag trasslat in mig i mitt manus och gått vilse visade Helena mig rätt väg tillbaka. Med konkreta förslag men även uppmuntran gav hon mig precis den motivation och inspiration som jag behövde för att komma vidare.” 
Anna E. Wahlgren, författare, bl.a. till Efter Emma (2017), Fristad (2019)

”Helena var ett fantastiskt bollplank när jag utvecklade karaktärernas sätt att tala och agera i manuset.”
Jessika Lilja, författare, medverkar bl.a. i antologierna Sjön (2018), Över en vårfika (2017), De magiska tjugonio – en bokstavsvärld (2017)

”Du ger feedback på ett konstruktivt och ärligt sätt som tar fram dolda sanningar man kanske inte ser eller vill se själv. Med positiv kritik fick du mig att vilja ändra det du sett för att göra mitt manus bättre.”
Jenny Fikke, blivande författare med debutboken Kronprinsen (planerad utgivning 2020)

Jag heter Helena Andréasson och är skrivpedagog. Jag har även en fil.kand. examen i svenska språket* och som socionom. Anlitar du mig får du en skrivcoach och lektör med erfarenhet av att stötta andra i att utveckla sina texter och sitt skrivande.

Jag tar emot skönlitterära manus för vuxna, unga vuxna, tonår och barn från nio år. Kunder som återkommer får rabatt.

Hör gärna av dig om du undrar över något. Vi hörs!

info@helenaaskrivcoach.com

*Min examen i svenska språket har inriktning textanalys och kommunikation. I examen ingår bl.a. kurserna Skriva 15 hp, Barn och ungdomslitteratur 30 hp samt Litteraturvetenskap grund 30 hp. Samtliga vid Göteborgs universitet.

Skrivpedagogutbildning är från Skurups folkhögskola läsåret 2016/2017

Vidare har jag läst två terminer av Romanskrivarlinjen vid Färnebo folkhögskola 2018-2019, samt att jag tidigare läst tre terminer av Österlens folkhögskolas skrivarkurser på distans liksom deras manusskrivarkurs.