Om mig – kontakt

Jag heter Helena Andréasson och är skrivpedagog. Jag har även en Fil.kand. examen i Svenska språket* och är socionom. Anlitar du mig får du en skrivcoach och lektör med god erfarenhet och vana av att utveckla manus. Jag hjälper dig få ihop ditt bokmanus, oavsett om du är nybörjare eller om du är publicerad sedan tidigare.

Som skrivcoach och lektör tar jag emot:

  • manus för vuxna – ej fackböcker
  • manus för unga vuxna
  • manus för tonår och barn från nio år
  • biografier och memoarer
  • synopsis och följebrev – vid förfrågan ger jag offert
    Jag läser de flesta genrer och är van vid det mesta

Vänlig och rak respons

Jag hjälper dig oavsett om du nästan är färdig eller om du är mer på idéstadiet. Att ta skrivhjälp kan vara nervöst. Min ambition är att hjälpa dig utveckla ditt skrivande och hjälpa dig få ihop ett bokmanus som håller hög kvalitet. Det gör jag genom ärlig och vänlig respons. Den feedback du får ska vara till hjälp för både det manus jag hjälper dig med, och ditt skrivande generellt sett.

Hör av dig inför eventuell inlämning

Har du frågor om mina tjänster? Vill du ha hjälp att anpassa en skrivcoachning eller fråga vad skrivcoachande samtal innebär? Du är alltid välkommen att höra av dig!

När jag tar emot ditt manus efter överenskommelse önskar jag få det som ett word-dokument, 12 p, 1,5 radavstånd och med marginaler höger och vänster justerade till 3 cm. Du som återkommer som kund efter en skrivtjänst får rabatt, oavsett om det gäller samma manus eller ett nytt.

Dyrt med lektör?

Ja, det kan det ju tyckas, men glöm inte att den hjälp du får av någon som är utbildad, och har erfarenhet, kan vara det som gör skillnad på om du blir antagen av ett förlag eller inte. Dessutom får du ju respons som du kan applicera på ditt skrivande i stort. På så vis blir det en viktig investering som du har nytta av på sikt.

Så ja, att investera i ett lektörutlåtande kan innebära en viss utgift. Vill du dela upp betalningen för en lektörsläsning, säg bara till.

”När jag trasslat in mig i mitt manus och gått vilse visade Helena mig rätt väg tillbaka. Med konkreta förslag men även uppmuntran gav hon mig precis den motivation och inspiration som jag behövde för att komma vidare.”
Anna E. Wahlgren, författare

Kontakt

Hör av dig om du undrar över något. Ett första samtal för att eventuellt anlita mig är kostnadsfritt upp till 20 minuter. Du förbinder dig inte till något.
Och du, om du återkommer som kund efter en skrivtjänst får du rabatt.
info@helenaaskrivcoach.com
0702-24 25 74
Godkänd för F-skatt

*Examen i svenska språket – inriktning textanalys och kommunikation.
I examen ingår bl.a. kurserna Skriva 15 hp, Barn och ungdomslitteratur 30 hp samt Litteraturvetenskap grund 30 hp. Samtliga vid Göteborgs universitet examensår 2015.
Skrivpedagogutbildning, Skurups folkhögskola läsåret 2016/2017.
Fyra terminer Romanskrivarlinjen Färnebo folkhögskola 2018-2020
Tre terminer Österlens folkhögskolas skrivarkurser på distans inkl manusskrivarkursen.