Kundomdömen

Jag hjälper dig som är författare, vill bli författare eller funderar på om ett författarskap är något för dig. Här kan du läsa vad några tidigare kunder tyckt om mina tjänster.

Kundomdömen från 2021

Lektörsläsning
”Detta var precis vad jag behövde och jag upplever att dina förslag på justeringar pekar exakt på de bitar jag varit osäker på och inte riktigt vågat fortsätta utveckla med rädsla att styra åt fel håll. Jag är supernöjd med responsen.”
Matilda S, aspirerande författare

Lektörsläsning
”Jag är mycket nöjd med att jag valde att anlita Helena som lektör till mitt manus. Feedbacken var strukturerad och givande, och nu har jag fått syn på hur jag ska komma vidare med mitt manus.”
Elin, aspirerande författare

Lektörsläsning
”Jag var riktigt nervös inför att anlita en lektör, eftersom jag kan ha svårt att ta kritik, men Helena gav bra, konstruktiva råd. Inte bara om det som behövde förbättras utan påpekade också vilka styrkor jag har och hur jag kan utveckla dem.”
Tobias Robinson, författare, bl.a. till Flickan i tavlan (2020)

Kundomdömen från 2020

Första kapitel – analys
”Tack för dina kommentarer på min text. Jag köper alla dina förslag till förbättringar rakt av, tack!”
Mats B, aspirerande författare

Skrivcoachning och lektörsläsning
”Att anlita Helena som skrivcoach gav mig nya ögon när det kom till att börja bearbeta manuset. Sådant jag inte ser och tror att läsaren förstår har hon pekat på. Blandningen av konstruktiv kritik samt positiv feedback gör att lusten för det fortsatta skrivandet ökar. Det är guld värt att ha någon att bolla idéer och tankar med under skrivandets gång. Någon som kan peka på det jag inte ser! Så nöjd att jag hittade Helena och hennes fantastiska fingertoppskänsla när det kommer till bearbetning av manuskript!””
Lisette K, aspirerande författare

Skrivarkurs och första kapitel – analys
”Genom Helenas skrivkurs och första kapitel-analys, har jag fått värdefull kunskap. Nu kan jag färdigställa mitt manus på bästa möjliga sätt.”
Marie Karlström, aspirerande författare

Skrivcoachning
Helena hjälpte mig att se på mitt manus med nya ögon. Jag hade kört fast och kom inte vidare. Direkt efter hennes respons visste jag hur jag skulle göra för att komma vidare och mitt manus blev så mycket bättre.
Ellinor Wikman, författare, Caisas resa hem (2020)

Första kapitel -analys
”Jag saknade inspiration och visste inte hur jag skulle gå vidare med texten … men tack vare Helenas skarpa öga och jättefina första kapitel-analys fick jag flera konkreta råd om hur texten kan bearbetas, särskilt när det gäller dialog och miljöbeskrivning. Kommentarerna inuti texten är guld värda och Helena tog också upp saker jag själv inte tänkt på och idéer som man kan spinna vidare på, eller inte!”
Johanna, aspirerande författare

Första kapitel – analys
”Helenas analys var proffsig och precis vad jag behövde för att kunna gå vidare i skrivandet. Hon gav mig flera nya insikter om mitt manus. Jag kommer definitivt använda hennes tjänster fler gånger.”
Sarah Somehagen, aspirerande författare.

Skrivcoachning
”Bemötande från Helena känns väldigt proffsigt och strukturerat. Jag fick hjälp på kort varsel och flera alternativ på hur vi skulle kunna samarbeta och det uppskattar jag som vilsen amatör. Vi har kommunicerat både via e-post och telefon.”
Stina, aspirerande författare

Kundomdömen från 2019

”Så nöjd med din coachning. Du är pedagogisk och tydlig. Det är lätt att förstå vad man ska ändra och varför.”
Elli, aspirerande författare

Helena gjorde under för Skuggvinter i slutredigeringsfasen. Hon är professionell och ärlig, med vass blick för detaljer, och stor lyhördhet för texten i sin helhet. Jag använder henne redan till nästa manus. Rekommenderas!
Louise Baumgärtner, författare, Skuggvinter (2017)

”När jag trasslat in mig i mitt manus och gått vilse visade Helena mig rätt väg tillbaka. Med konkreta förslag men även uppmuntran gav hon mig precis den motivation och inspiration som jag behövde för att komma vidare.” 
Anna E. Wahlgren, författare, bl.a. till Efter Emma (2017), Fristad (2019)

”Helena var ett fantastiskt bollplank när jag utvecklade karaktärernas sätt att tala och agera i manuset.”
Jessika Lilja, författare, medverkar bl.a. i antologierna Sjön (2018), Över en vårfika (2017), De magiska tjugonio – en bokstavsvärld (2017)

”Du ger feedback på ett konstruktivt och ärligt sätt som tar fram dolda sanningar man kanske inte ser eller vill se själv. Med positiv kritik fick du mig att vilja ändra det du sett för att göra mitt manus bättre.”
Jenny Fikke, blivande författare med debutboken Kronprinsen (planerad utgivning 2020)

Jag tar emot skönlitterära manus för vuxna, unga vuxna, tonår och barn från nio år. Skriver du poesi, hör av dig för offert. Kunder som återkommer får rabatt.