Skriv i sommar

Här får du olika nyheter, till exempel nya kundomdömen, skrivtips eller erbjudande.

Idag får du lite info om vad du ska tänka på inför att skicka ditt manus till förlag. Men först lite info om skrivarkursen: Vägen till en välskriven roman!
Skrivarkurs med självstudier

Skrivarkursen Vägen till en välskriven roman! passar dig som vill arbeta med ditt skrivande på egen hand och lära dig skrivhantverket. Två tidigare deltagare har sagt så här om kursen:

  • som att få koden till hur man skriver en bok
  • till stor hjälp med det grundläggande tänket

Kursen, liksom övriga tjänster kommer få en prisjustering i augusti. Så vill du ta del av kursen och spara 350 kr inkl moms är det nu du ska anmäla dig för att få kursen via mejl. Än betalar du endast 1400 kr inkl moms. Då ingår även en textinlämning. Läs mer om innehåll och upplägg här.

Skicka manus till förlag

Ett tidigare råd om att skicka till förlag handlade om att du beöver se till att skicka ett manus som är väl redigerat, som har testlästs och helst även fått professionell hjälp av lektör.

Idag tar jag upp vikten av att skicka till rättt förlag.

Vissa förlag ger ut en viss sorts litteratur. Kanske en specifik genre eller har en särskild nisch. Så kolla noga att de ger ut böcker som liknar din. Eller att de skriver på sin hemsida att de ger ut sådant som du har skrivit. Eller iaf att det är snarlikt. Ingen idé att lägga tid och kraft på att skicka en hårdkokt deckare till ett feelgood-förlag. Eller tvärtom.

Dessutom, kolla hur de vill ta emot manuset. En del tar endast emot mejl, andra utskrifter, några vill bara ha synopsis, och vissa vill ha både manus och ett mycket kort! synopsis. De flesta vill ha följebrev.Så läs noga vad som efterfrågas. Förlagen sparar tid på att slippa hantera sådant de ändå inte efterfrågat. Lycka till!

Semesterstängt

Jag kommer gå på semester och vara ledig från 18 juli till den 3 augusti. Under semestern svarar jag inte på mejl.

Men, fram tills dess tar jag emot uppdrag och förfrågningar. Så hör bara av dig om du undrar över något.