Skrivsommar

Här får du olika nyheter, till exempel nya kundomdömen, skrivtips eller erbjudande.

Idag delar jag med mig av ett nytt kundomdöme, berättar vad du ska tänka på om du tänker skicka till förlag. Och så ger jag även lite kort info om min tjänst första kapitel analys som du just nu får 15% rabatt på.
Kundomdöme
Nytt från en kund som jag fått äran att skrivcoacha ett antal gånger i vår. Ett givande samarbete och som vanligt roligt att få se hur ett manus utvecklas mellan skrivcoachningarna. Jag blir lika glad och tacksam varje gång som jag får förtroendet att ta hand om era texter.

Helena hjälpte mig att se på mitt manus med nya ögon. Jag hade kört fast och kom inte vidare. Direkt efter hennes respons visste jag hur jag skulle göra för att komma vidare och mitt manus blev så mycket bättre.
Ellinor Wikman, aktuell med Caisas resa hem första delen i en trilogi

Skicka manus till förlag

Ett tidigare råd om att skicka till förlag handlade om att du behöver se till att skicka ett manus som är väl redigerat, som testlästs och även fått professionell hjälp av lektör. Redigera hellre en gång för mycket med hjälp från någon som kan se ditt manus utvecklingsområden, än en gång för lite. Öka dina chanser att bli antagen av ett förlag genom att ha en stark historia och ett välskrivet manus som visar att du behärskar skrivhantverket.

Skicka till rätt förlag

Vissa förlag ger ut en viss sorts litteratur. Kanske en specifik genre eller har en särskild nisch. Så kolla noga att de ger ut böcker som liknar din. Eller att de skriver på sin hemsida att de ger ut sådant som du har skrivit. Eller iaf att det är snarlikt. Ingen idé att lägga tid och kraft på att skicka en hårdkokt deckare till ett feelgood-förlag. Eller tvärtom.

Dessutom, kolla hur de vill ta emot manuset. En del tar endast emot mejl, andra utskrifter, några vill bara ha synopsis, och vissa vill ha både manus och ett mycket kort! synopsis. De flesta vill ha följebrev. ‍Så läs noga vad som efterfrågas. Förlagen sparar tid på att slippa hantera sådant de ändå inte efterfrågat. Lycka till!

Skriver du nytt i sommar?

Skriver du på ett nytt bokmanus i sommar, eller har tagit upp ett som legat ett tag? Oavsett kan jag rekommendera en första kapitel-analys. Fram till 15 augusti får du dessutom 15 % rabatt.

I en analys av dina första kapitel, upp till 10 000 ord, får du hjälp att se hur anslaget fungerar, det vill säga inledningen, hur karaktärer och handling upplevs och jag går även igenom miljö, dialog och gestaltning, liksom övriga områden som kan behöva utvecklas.

Genom att ta hjälp tidigt med ditt manus och få en stark start har du möjlighet att hamna rätt även i resten av ditt manus. Så ta dig en funderare och hör av dig om du vill ha hjälp eller har frågor om första kapitel-analys. Här kan du läsa mer om analysen.

Erbjudanden

Just nu erbjuder jag 15 % rabatt på första kapitel-analys upp till 10 000 ord. Gäller för inlämning senast 15 augusti.

Jag har olika erbjudanden ibland, så för att inte missa dem, följ hemsidan. Det gör du genom att trycka på följaknappen som finns i sidfoten.