Lektörstjänster

Jag har två lektörstjänster. Läsning av hela ditt manus, och en första kapitel-analys av dina första kapitel.
– Lektörsläsning passar manus som börjar bli klart, som har redigerats och kanske även blivit testläst. Det passar alltså dig som börjar bli redo att skicka till förlag.
– Första kapitel-analys passar manus som behöver en riktning, en god grund för att komma vidare. Första kapitel-analysen passar även dig som vill testa mig som lektör/skrivcoach, inför att eventuellt använda mina tjänster senare.

LEKTÖRSLÄSNING
En lektörsläsning innebär att du skickar hela ditt manus till mig efter överenskommelse.

Jag går igenom manuset och tittar på hur t.ex. dramaturgi, perspektiv, gestaltning, miljö- och karaktärsbeskrivningar samt dialog fungerar. Jag poängterar manusets styrkor liksom sådant som behöver redigeras.

Du får en övergripande sammanfattning i ett utlåtande på 8-10 sidor, samt kommentarer direkt i manuset. Givetvis kan du ställa frågor om lektörsutlåtandet. Önskar du skrivcoachande samtal går det att ordna.

Kostnad: Fast pris 2400 kr + 9 öre/ord inkl moms*

Första kapitel-analys
En första kapitel-analys innebär att du skickar dina inledande kapitel, max 15 000 ord till mig efter överenskommelse.

Jag går igenom dina första kapitel och ger ett utlåtande av bland annat anslag, karaktärer, gestaltning, miljöbeskrivningar, dialog och handling, samt kommenterar direkt i manuset.

Du får en analys på 3-4 sidor. Givetvis kan du ställa frågor kring analysen, och om du önskar skrivcoachande samtal går även det att ordna.

Du har stor användning av den respons du får i analysen även när du skriver ditt övriga manus. Tveka inte att ta hjälp från början, det kommer underlätta i ditt fortsatta skrivande.

Kostnad: Fast pris 1600 kr inkl moms – upp till 5000 ord.
Vid mer än 5000 ord, tillkommer 12 öre per ord, inkl moms. **

*Lektörsutlåtande manus 80 000 ord:
80 000 ord x 0.09 kr = 7200 kr + fast pris 2400 kr = 9 600 kr inkl moms

**Första kapitel-analys max 15 000 ord
10 000 ord x 0.12 kr = 1200 kr + fast pris 1600 kr (5000 ord) = 2800 kr inkl moms