lektör & manusutvecklare
Kursstart
Alla tre skrivarkurserna har flexibla kursstarter. Du börjar alltså när du vill.
Info om Skriv din kunskap hittar du längst ner på sidan.
Kom i mål med din bok passar dig som har:
– kommit en bit på vägen och vill komma i mål med din bok
Du får:
– 10 veckors lektioner med manusutveckling och skrivcoachning
– möten i grupp online varannan vecka
– frivilliga textinlämningar varannan vecka
Vägen till en välskriven roman passar dig som har:
– en idé om ett manus
– ett råmanus
– ett synopsis
– jobbat med ditt manus ett tag men känner att något saknas
Du får:
– sju veckors lektioner med föreläsningstexter och självstudietips
– en frivillig textinlämning efter avslutad kurs
***
-som att få koden till hur man skriver en bok
-jag fick flera aha-upplevelser redan av första lektionerna
sagt av tidigare deltagare
innehåll Kursen Vägen till en välskriven roman:
Anslaget
– hur du inleder din bok för att få med dig läsaren.
Protagonisten
– hur du skapar en huvudkaraktär och bikaraktärer som väcker intresse hos läsaren.
Huvudhandling, sidohandling och dramaturgi
– hur du arbetar med huvudhandling, sidohandlingar och kan använda dramaturgiska hållpunkter för att skapa ett starkt och väl balanserat manus.
Kapitel och scener
– hur du skapar kapitel och scener som fångar läsarens intresse.
Dialoger
– hur du skriver trovärdig dialog som du använder för att fördjupa och skapa framåtrörelse.
Gestaltning
– hur du kan gestalta för att göra läsaren till medskapare av berättelsen
Genre, målgrupp och berättarperspektiv
– hur du använder berättarperspektivet för att skapa stabil grund för berättelsen och genomgång av olika genrer och varför det är bra att ha målgruppen i åtanke när du skriver
Studietips, övningar och andra tips
Studietipsen avrundar varje lektion och i din egen takt får du möjlighet att studera böcker du väljer. Dem studerar du utifrån ett antal frågor som är kopplade till lektionens tema. Studietipsen bidrar till att stärka ditt skrivande och ditt manus. En del lektionstillfällen innehåller en övning som är frivillig att göra, och som finns med för att skapa en möjlighet för dig att stärka ditt manus, hur du ser på det och ditt skrivande. Några lektionstillfällen innehåller tips på hur du kan tillgodogöra dig information om skrivhantverket.
Syftet med kursen
Du får möjlighet att arbeta med ditt manus och ditt skrivande för att bli uppmärksam på hur olika verktyg i skrivhantverket kan göra dig till en säker hantverkare, det vill säga författare. Du får kunskap om tekniker för att skapa en välskriven text och berättelse.
Kursstart när det passar dig
Kursen Vägen till en välskriven roman! ges via mejl. Du börjar när du vill. Första lektionen tar du del av efter att betalning mottagits. Därefter får du en ny lektion varje vecka. Efter sju veckor är kursen klar. Då kan du lämna in valfri text för feedback, max 1000 ord.
***
Eftersom jag får förfrågningar om att stötta i skrivprocessen i att skriva fackböcker men tyvärr inte själv har den kunskapen vill jag ändå kunna erbjuda dig möjlighet att få gott stöd och hjälp hos en annan lektör. I länkarna nedan hittar du kursen Skriv din kunskap, en kurs med respons och en utan, och som handlar om hur du skriver en fackbok.
Skriv din kunskap-kurserna ingår i ett affiliate-samarbete med kursansvarig, så har du frågor hittar du uppgifter om vem du vänder dig till på hemsidan för kurserna.
Länk till: Skriv din kunskap – självstudiekurs.
Länk till: Skriv din kunskap – med textrespons.
”Skriv din kunskap är kursen för dig som vill dela din kunskap och expertis genom att skriva en fackbok, handbok eller kanske en reportagebok. Oavsett om din expertis handlar om matlagning, yoga, marknadsföring eller kanske psykisk hälsa får du i denna kurs hjälp med att utveckla din idé och skriva en bok som tilltalar din tänkta målgrupp. Efter kursens slut har du de kunskaper som behövs för att du ska lyckas med din bok och har troligtvis kommit en bra bit på vägen i själva skrivandet. Kursens sista delar handlar om redigering, bokutgivning och tips kring hur du når ut med din färdiga bok.”