Hitta skrivrutinen

Här hittar du ett skrivtips om att hitta skrivrutinen, ett sätt att hitta in i en skrivande vardag.

Hitta din skrivrutin

Det är bara genom att skriva som du kommer framåt. Så vad passar dig och din vardag? Vad orkar du? Hur ser ditt liv ut? När finns det tid att skriva och när kan du se till att det finns tid att skriva?

En del hittar in i en skrivrutin om en stund varje dag, en kvart, trettio minuter eller mer. Andra hittar en rutin för några timmar om helgen, eller ett par, tre pass per vecka. Märker du att den rutin du försöker skapa inte riktigt fungerar, vad behöver du ändra då?

Att skriva ska vara glädjefyllt och något du längtar till. Blir det ett måste och ett krav som gör dig stressad, då har något blivit fel. Då får du backa och se vad du kan ändra.

Ibland kan det ta ett litet tag att hitta in i vad som fungerar bäst för dig, och det är okej. I perioder har du mer ork och tid, och då kan skrivandet ta mycket plats i vardagen. Ibland är det inte så. Men oavsett, försök att se på din ork, din tid och ditt skrivande med vänlig blick. För vad skulle du säga till vännen som anser sig misslyckad när det inte blir som hen vill? Säg detsamma till dig. Lycka till nu!

Välkommen att registrera din mejl för att få Skrivtipsbrevet

När du anmäler din mejl till Skrivtipsbrevet missar du inga nyttiga skrivtips eller erbjudanden. Skrivtipsbrevet får du ungefär en gång i månaden. Och du, om du saknar det, ta en titt i din skräppost.

Processing…
Success! You're on the list.