Hitta skrivrutinen

Här hittar du ett skrivtips om att hitta skrivrutinen, och så kan du skriva upp dig för mitt Skrivtipsbrev! Allt för att inte missa några nyttiga skrivtips eller bra erbjudanden.

Skrivtipsbrevet

Skrivtipsbrevet får du ungefär en gång i månaden. Det innehåller bara nyttigheter om skrivande, som t.ex. om hur du kan utveckla ditt skrivande genom olika skrivråd, men även genom att du tar del av mina tjänster, små som stora.

Bearbetar…
Klart! Du är med på listan.

Hitta din skrivrutin

Det är bara genom att skriva som du kommer framåt. Så vad passar dig och din vardag? Vad orkar du? Hur ser ditt liv ut? När finns det tid att skriva och när kan du se till att det finns tid att skriva?

En del hittar in i en skrivrutin om en stund varje dag, en kvart, trettio minuter eller mer. Andra hittar en rutin för några timmar om helgen, eller ett par, tre pass per vecka. Märker du att den rutin du försöker skapa inte riktigt fungerar, vad behöver du ändra då?

Att skriva ska vara glädjefyllt och något du längtar till. Blir det ett måste och ett krav som gör dig stressad, då har något blivit fel. Då får du backa och se vad du kan ändra.

Ibland kan det ta ett litet tag att hitta in i vad som fungerar bäst för dig, och det är okej. I perioder har du mer ork och tid, och då kan skrivandet ta mycket plats i vardagen. Ibland är det inte så. Men oavsett, försök att se på din ork, din tid och ditt skrivande med vänlig blick. För vad skulle du säga till vännen som anser sig misslyckad när det inte blir som hen vill? Säg detsamma till dig. Lycka till nu!

Foto Suzy Hazelwood Pexels.com

Lektörsläsning omdöme från kund
”Jag var riktigt nervös inför att anlita en lektör, eftersom jag kan ha svårt att ta kritik, men Helena gav bra, konstruktiva råd. Inte bara om det som behövde förbättras utan påpekade också vilka styrkor jag har och hur jag kan utveckla dem.”
Tobias Robinson, författare, bl.a. till Flickan i tavlan (2020)