Tre tips för att bli bra på att skriva

Bli bra på att skriva

Här hittar du tre olika råd om vad du kan göra på egen hand för att bli bra på att skriva.

SKRIV
Genom att skriva ofta blir du bekant med att formulera dig och hittar lättare till orden. En del tycker det är svårt att komma på vad man ska skriva, men dagboksanteckningar, dikter, korta reflektioner över vardagen och händelser man upplevt kan vara ett sätt att vara i kontakt med ett dagligt skrivande – om man inte har ett manus som man arbetar med kontinuerligt.

LÄS
Genom att läsa mycket lär dig du också mycket om att skriva. Läs aktivt, studera hur andra författare skriver och fundera över ditt eget skrivande, så kan du lära dig mycket. Vanligt är till exempel att iaktta hur vissa saker görs rent praktiskt, som hur man skriver dialog.

Du kan även läsa olika handböcker om skrivande, det finns en uppsjö och det gäller bara att hitta något som passar dig. Det finns böcker på svenska och engelska, av kända författare och skrivhandledare. Böcker om att skriva för barn, vuxna och i olika genrer.

LYSSNA
Föredrar du att lyssna för att lära kan du orientera dig bland de olika poddar om skrivande som finns, även här både på svenska och engelska. Du kan hitta podcasts om skrivhantverket, om skrivprocessen och poddar med författare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter liksom poddar som görs av skrivhandledare.

Skrivtipsbrevet

Vill du har fler tips om skrivande eller få erbjudanden direkt i din inkorg, anmäl dig i så fall till Skrivtipsbrevet!

Skrivtipsbrevet kommer ungefär en gång i månaden och med det hoppas jag ge dig många goda råd om skrivande och även ge dig rabatt på mina tjänster ibland. Om du saknar brevet i din inkorg, ta en titt i skräpposten.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.