2022 – Hitta din skrivrutin!

Är det år 2022 som det händer? Är 2022 året då du hittar din skrivrutin och får ihop ditt bokmanus? Är det året då du skickar ditt manus till förlag? Kanske till och med blir antagen, eller ger ut din bok själv. Tänk! En bra början kan ju vara att få en fungerande skrivrutin. Eller, om du har ett manus som behöver bli genomläst, kanske det är dags för en lektörsläsning? Och du, missa inte skrivtipset längre ned – få med alla sinnen!

Få ihop din skrivvardag – planera din skrivrutin

I januari är du välkommen att delta på ett webinar som handlar om att planera för skrivandet och att få till en skrivrutin.

Webinaret hålls tisdagen den 25 januari, klockan 18.00-19.30

Du får praktiska tips och råd om hur du kan få ihop din skrivarvardag. Vi gör även några övningar för att se vilken rutin som kan passa just dig och din personliga plan för året. Här kan du läsa mer och boka!

Är det år 2022 som du får ihop ditt bokmanus?

Drömmer du om att hitta ett förlag som säger ja till ditt bokmanus sedan länge? Eller har du en bit kvar fortfarande? Att få ihop en bok som är redo att skickas till förlag kan ju ta ett tag.

En väg för att öka dina chanser att få ditt manus antaget av förlag är ju att välja att ta professionell hjälp. Hos mig hittar du t.ex. tre olika lektörsläsningar som utvecklar ditt manus och ditt skrivande.

Du väljer mellan:

  • läsning av manus utan kommentarer i texten
  • läsning av manus med kommentarer på de första kapitlen
  • läsning av manus med genomgående kommentarer i hela texten

Vill du ge ut själv, kan jag rekommendera redaktörsläsningen. Den kan ibland behöva föregås av en lektörsläsning, beroende på hur genomarbetat ditt manus är, en bedömning som kan vara svår att göra själv, och som jag gärna hjälper dig med.

Välkommen att läsa mer på hemsidan om de olika lektörsläsningarna och vad du får i dem. Har du frågor eller vill anlita mig för att läsa ditt bokmanus får du gärna mejla info@helenaaskrivcoach.com

Skrivtips – Låt alla sinnen vara med

Och för dig som läste ända hit, här kommer ett sista tips för året, något att tänka på både när du skriver och redigerar. Låt sinnena vara med.

Hur doftar det och hur känns det? Hur låter något? Och hur smakar det?

En text som låter sinnena vara med skapar närhet och drar in läsaren i berättelsen. Så glöm inte att använda sinnesintryck när det passar. Lycka till med ditt skrivande och din redigering nu!

God (läs)jul och ett gott nytt (skriv)år!

Missa inga tips eller erbjudanden
Och du, en sista sak, för dig som tittar in här för första gången, om du vill få inläggen med skrivtips och erbjudanden direkt i din inkorg, kan du anmäla din mejladress för att inte missa något. Redan i välkomstmejlet får du ett skrivtips. Om du inte ser det in din inkorg, ta en titt i skräpposten.

Processing…
Success! You're on the list.